ΑΦΙΣΑ Α (1)

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 και στο πλαίσιο δράσης για να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές του σχολείου μας στην αποδοχή της διαφορετικότητας και την συνειδητοποίηση της ισότητας μεταξύ των ανθρώπων, υποδεχθήκαμε εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ) και μαθητές-αθλητές από τα Ειδικά Σχολεία Κωφών και Βαρήκοων Αργυρούπολης και Αγίας Παρασκευής.
Κατόπιν πρόσκλησης μας, επισκέφθηκαν το σχολείο η κα. Δαυλιάκου Σοφία (Τεχνικός Σύμβουλος Αθλημάτων ΕΟΑΚ), ο κ. Καραγιάννης Προκόπης (Τεχνικός Σύμβουλος Ποδοσφαίρου), ο κ. Μηνάς Λευτέρης (Τεχνικός Διευθυντής Ποδοσφαίρου, κωφός αθλητής ποδοσφαίρου – ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ) και η κα. Ξανθοπούλου Ανδρονίκη (Διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας), όπου παρουσίασαν στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου το Πρόγραμμα «Αθλούμαι, οραματίζομαι και στοχεύω ψηλά ακούγοντας την ψυχή μου».
Ο κ. Μηνάς Λευτέρης διεξοδικά, με σαφήνεια και με έντονα βιωματικό τρόπο, κερδίζοντας το ενδιαφέρον των μαθητών, εξήγησε πώς δραστηριοποιούνται οι κωφοί και βαρήκοοι συνάνθρωποι μας κοινωνικά, εκπαιδευτικά και αθλητικά. Επακολούθησε συζήτηση, βασισμένη σε ερωτήσεις και απορίες των παιδιών μας, η οποία ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση από την κα. Δαυλιάκου εξεχουσών προσωπικοτήτων από τον διεθνή χώρο, οι οποίες ξεπερνώντας τις ειδικές δυσκολίες που αντιμετώπιζαν, διέπρεψαν στην Τέχνη, την Επιστήμη και τον Αθλητισμό.
Στο τέλος διεξήχθη φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα σε μαθητές-αθλητές από τα προαναφερθέντα Ειδικά Σχολεία και σε μαθητές του 1ου Γυμνασίου, τον οποίον παρακολούθησε με ενδιαφέρον, θέρμη και αθλητικό πνεύμα το σύνολο των εκπαιδευτικών και των μαθητών της σχολικής μας μονάδας, αψηφώντας όλοι τις ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες της ημέρας!
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση αφίσας που φιλοτέχνησαν μαθήτριες του Γ1 τμήματος, με θέμα «Αν και διαφορετικοί, όλοι ίσοι» και την ανάρτησή της σε χώρους του σχολείου.
Κατόπιν αυτών, τέθηκε η βάση για μελλοντική συνεργασία του Σχολείου μας με την ΕΟΑΚ και τα Ειδικά Σχολεία Αργυρούπολης και Αγίας Παρασκευής σε θέματα και δράσεις διαφορετικότητας και ισότητας και βεβαιώθηκε το αμοιβαίο φιλικό κλίμα ανάμεσα σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στους εκπροσώπους της ΕΟΑΚ για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση μας και στους μαθητές που συμμετείχαν στην αθλητική εκδήλωση, καθώς και στον Αντιδήμαρχο Λαυρίου κ. Ζαγουρή Χάρη και στον Διευθυντή Κλειστού Γυμναστηρίου Λαυρίου κ. Πανταζή Κώστα για την συμβολή τους.
Οι υπεύθυνοι καθηγητές Καρατζής Γεώργιος, Χασιώτης Κωνσταντίνος, Χριστοδούλου Ευαγγελία

Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Λαυρίου Αθανασίου Παναγιώτης